11 Haziran 2015 Perşembe

Nevzine Tarifi

10 Kişilik Nevzine Malzemeleri

1-1 Kg Un
2- 1 Yumurta
3- 1 Su Bardağı Ceviz
4- 1 Su Bardağı Tahin
5- 1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
6- 1 Yemek kaşığı sirke
7- 2 çay kaşığı karbonat
8- 1 Su bardağı süt
9- 200 gr Tremyağ Gurme Kaymaklı


Şerbeti için:

* 3 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı su
* 1 çay bardağı pekmez.


NEVZİNE HAZIRLANIŞI

Suyu tencereye katarak şekerleri de katarak kaynatın. Kaynadıktan sonra  beş dakika kadar sonra ocağı kapatarak ılınmasını bekleyin. Ilımladıktan sonra pekmezi de katarak  karıştırıp soğumaya bırakın.
Teremyağ Gaymaklı Gurme yi kısık ateşte eritin. Yoğurma kabına süt, ayçiçek yağı ve eritilmiş teremyağ Gurme Kaymaklı yı alın ve yoğurun. Yumurta, tahin, karbonat ve biraz un  ilave ederek yoğurmaya devam edin. Ceviz ve kalan unu da ekleyerek  yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun. Hazırlamış olduğunuz hamuru fırın tepsisine yayın. Çatalın ters tarafını kullanarak  hamurun üzerine dalgalı şekiller oluşturun. Kare şeklinde dilimleyerek  önceden ısıtmış olduğunuz fırında 180 derece de  üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız malzemeyi 5-6 dakika kadar bekleyin ve hazırlamış olduğumuz şerbeti soğuk olarak üzerine gezdirin.  Bir iki saat kadar soğuduktan sonra zevkinize uygun bir şekilde servis yapın.  Tatlınız Hazırdır. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder