10 Kişilik Nevzine Malzemeleri
1-1 Kg Un
2- 1 Yumurta
3- 1 Su Bardağı Ceviz
4- 1 Su Bardağı Tahin
5- 1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
6- 1 Yemek kaşığı sirke
7- 2 çay kaşığı karbonat
8- 1 Su bardağı süt
9- 200 gr Tremyağ Gurme Kaymaklı
Şerbeti için:
* 3 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı su
* 1 çay bardağı pekmez.
NEVZİNE HAZIRLANIŞI
Suyu tencereye katarak şekerleri de katarak kaynatın. Kaynadıktan sonra beş dakika kadar sonra ocağı kapatarak ılınmasını bekleyin. Ilımladıktan sonra pekmezi de katarak karıştırıp soğumaya bırakın.
Teremyağ Gaymaklı Gurme yi kısık ateşte eritin. Yoğurma kabına süt, ayçiçek yağı ve eritilmiş teremyağ Gurme Kaymaklı yı alın ve yoğurun. Yumurta, tahin, karbonat ve biraz un ilave ederek yoğurmaya devam edin. Ceviz ve kalan unu da ekleyerek yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun. Hazırlamış olduğunuz hamuru fırın tepsisine yayın. Çatalın ters tarafını kullanarak hamurun üzerine dalgalı şekiller oluşturun. Kare şeklinde dilimleyerek önceden ısıtmış olduğunuz fırında 180 derece de üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız malzemeyi 5-6 dakika kadar bekleyin ve hazırlamış olduğumuz şerbeti soğuk olarak üzerine gezdirin. Bir iki saat kadar soğuduktan sonra zevkinize uygun bir şekilde servis yapın. Tatlınız Hazırdır. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder